Ako začať deň?

Aké raňajky si dať, aby ste boli celý deň silní. Nie každý si možno uvedomuje, že v našej kuchyni je toľko produktov, ktoré u nás nie sú nijako používané. Oplatí sa naplánovať si vlastné, aby ste vstali skôr a pripravili si svoje obľúbené jedlo.

Keď máte voľný čas, hlavne cez víkend, môžete si urobiť sladkú omeletu. Vyžaduje si to od nás trochu viac času, ale pre výsledný efekt to stojí za námahu. Lahodná tekvicová polievka. Všetko môže byť spojené s mliekom a tiež s raným detstvom. Na jej konzumáciu si treba vopred pripraviť iba správne zložený tekvicový krém. Ďalšie ranné jedlo je hnedá ryža s kúskami ovocia.

Takéto jedlo je veľmi zdravým zdrojom komplexných sacharidov a tiež všetkých najdôležitejších vitamínov. Ryža, rovnako ako ryža, nás nemôže zraziť z nôh. Len pridanie ukážkovo sladkého ovocia môže pôsobiť elektrizujúco. Urobiť toto jedlo nie je žiadna filozofia, trik je v tom zjesť ho a vychutnať si ho. Táto kombinácia nás dokáže inšpirovať na celý deň.

Chrbát, tak často prehliadaný

Mnoho ľudí pri tréningu v posilňovni môže zabudnúť na tréning chrbta. Je to naozaj dobrý zvyk. Pravdepodobne nie. Táto časť tela je veľmi veľká. Nedá sa na to v žiadnom prípade zabudnúť. Môžete si pozrieť množstvo videí na YouTube, aby ste sa naučili správnu techniku.

Je však naozaj potrebné začať s takým pokročilým cvikom, akým je mŕtvy ťah? Nie nevyhnutne. Stojí za to vybrať si niečo iné. Na zahriatie chrbta na zložitejšie cviky budeme potrebovať klasické vzpaženia. Takto budeme vedieť odhadnúť tvar nášho chrbta.

Ak by sme po niekoľkých príťahoch mohli chytať dych, musíme naozaj začať stavať chrbát odznova. Je pravda, že môžete mať pevný hrudník, ale čo ak vám chýba poriadne spevnený chrbát. Každá časť tela musí byť pevne postavená. Treba vyskúšať rôzne príťahy, tie s bežným úchopom aj tie s prehmatom. Čím skôr, tým lepšie. Cvičenie bez chrbta bohužiaľ nie je to isté.

Behajte, ale ako to urobiť správne

Nie každý si možno uvedomuje, že naše telo dokáže pri behu pracovať. Každá várka je dôležitá. Žiadne nemôžete preskočiť. Teraz stojí za to zvážiť dôležité časti tela, ako sú chodidlá, kolená, boky, trup, ramená, hlava a ruky. V prvom rade stojí za to začať nohami.

Pre správny beh sa oplatí chodiť po strednej časti kroku, nie priamo po špičkách. Keď už hovoríme o kolenách, nemôžete ich zdvihnúť príliš vysoko. Musíte len nasledovať prirodzené a rytmické kroky. Boky, aj tu treba udržiavať správny rytmus, aby išli rovnomerne bez zbytočného predkláňania. Telo môže hrať kľúčovú úlohu na úteku. Len musíte byť neustále vzpriamení.

V žiadnom prípade by ste sa nemali hrbiť. Dve ruky musia technicky pracovať dopredu a tiež dozadu. Ramená sú tiež kľúčovou súčasťou behu. Udržujte ich relatívne nízko a v svetlej polohe. Nakoniec hlava – musíte sa pozerať priamo pred seba, čo najviac do horizontu.