Čo je aeróbne cvičenie?

Aeróbne cvičenie alebo aeróbne cvičenie je tou najlepšou voľbou pre tých, ktorí chcú schudnúť pár kíl. Ako už názov napovedá, tieto cviky umožňujú telu pri ich vykonávaní sa správne okysličiť. Svaly, ktoré pri aeróbnom cvičení produkujú energiu, majú dostatok kyslíka v krvi.

Vďaka tomu môžu svaly využiť zvyškové tukové tkanivo na výrobu energie, preto sa tieto cvičenia odporúčajú pre ľudí, ktorí chudnú. Pri aeróbnom cvičení je veľmi dôležité, aby sila potrebná na vykonávanie cvikov bola rozložená do všetkých častí svalov. Tieto cvičenia by nemali byť príliš intenzívne a fyzicky náročné, nemali by byť pre telo príliš vyčerpávajúce.

Je veľmi dôležité, aby boli všetky svalové skupiny trochu zapojené. Cvičenie tohto typu je najlepšie vykonávať pod holým nebom, vďaka čomu je okysličenie ešte väčšie. Krv vďaka tomu napumpuje do svalov naozaj veľkú dávku kyslíka. Môžete sa prihlásiť na aeróbne cvičenie vo fitness kluboch.

Čím viac sa smejeme, tým zdravšie žijeme

Každý vie, že smiech je zdravý. Bohužiaľ, väčšina Poliakov sa stále usmieva príliš málo. Skutočné šialenstvo po úsmeve je v Amerike, odkiaľ pochádza príslovie o americkom úsmeve. Ale je to veľmi dôležité pre vaše zdravie.

Smiechom dodávame nášmu telu hormón šťastia, teda dopamín. Je to neurotransmiter, ktorého hladiny v mozgu ovplyvňujú šťastie a motiváciu. Nedostatok dopamínu môže dokonca spôsobiť depresiu. Keď sa smejeme, aj keď je to nútený smiech, uvoľňujeme vrstvy a zvyšujeme hladinu dopamínu v mozgu. Dnes sa dokonca môžete prihlásiť na kurz smiechu.

Pre seniorov sa organizujú rôzne druhy smiechoterapie. To všetko len preto, aby ste sa cítili šťastní, plní pozitívnych dojmov. Veď je vedecky dokázané, že pozitívny postoj k životu má pozitívny vplyv na zdravie v medicínskom zmysle. Čím viac sa smejeme, tým sme šťastnejší a čím sme šťastnejší, tým lepšie sa naše telo bráni chorobám.

Bežecký pás – výhody používania

Pre bežcov, ktorí si deň voľna od behu nevedia ani len predstaviť, je bežecký pás perfektným náradím na šport. Umožňuje vám behať bez ohľadu na poveternostné podmienky, čo je najdôležitejšia výhoda tohto zariadenia. Moderné bežecké pásy simulujú skutočnú joggingovú trasu, dokonca aj so stúpajúcim a klesajúcim terénom.

Beh na bežiacom páse vám tiež umožňuje sledovať vašu srdcovú frekvenciu. Dobre vybavené bežecké pásy majú pripevnené kardio pásy, ktoré nepretržite analyzujú prácu srdca, teda pulz a tepovú frekvenciu počas celého tréningu. Niektoré pásy dokonca dokážu monitorovať krvný tlak. Bežecký pás je možné prepojiť s telefónom a aplikácia vám umožní sledovať vaše úspechy s ich úplnou históriou. Žiaľ, bežecké pásy nie sú najlacnejšie športové vybavenie.

Za priemerne kvalitný prístroj zaplatíme asi dvetisíc zlotých. Beh je dobré kardio cvičenie, pretože krv sa pumpuje rýchlejšie a všetky časti tela sú plne okysličené. Bežecký pás vám umožní behať kedykoľvek budete chcieť.